Contact:

Noodgeval (24/7) :

Zoek

Hoe raakt een riool verstopt en wat kun je zelf doen?

Een verstopt riool kan een groot probleem zijn. Het kan zorgen voor stankoverlast en wateroverlast in je huis. Maar hoe raakt een riool eigenlijk verstopt en wat kun je zelf doen om het probleem op te lossen? In dit artikel gaan we dieper in op de oorzaken van een verstopt riool en geven we enkele tips om het probleem zelf aan te pakken.

Een van de meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool is de ophoping van vet en etensresten. Wanneer je bijvoorbeeld vet door de gootsteen spoelt, kan dit in de loop der tijd samenklonteren en een verstopping veroorzaken. Ook etensresten kunnen zich ophopen en zorgen voor een blokkade in het riool.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een verstopt riool is het doorspoelen van toiletpapier en hygiënische doekjes. Hoewel deze producten misschien doorspoelbaar lijken, kunnen ze uiteindelijk een verstopping veroorzaken. Het is daarom belangrijk om alleen toiletpapier door het toilet te spoelen en andere producten in de prullenbak te gooien.

Naast deze oorzaken kunnen ook boomwortels, verzakkingen en gebroken pijpen zorgen voor een verstopt riool. In deze gevallen is het vaak verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen, zoals HLS Group. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het opsporen en verhelpen van rioolverstoppingen. Zij beschikken over de juiste apparatuur en kennis om het probleem snel en effectief te verhelpen.

Als je zelf aan de slag wilt gaan om een verstopt riool te ontstoppen, zijn er enkele stappen die je kunt volgen. Allereerst kun je proberen om met een ontstopper de verstopping los te krijgen. Als dit niet werkt, kun je een ontstoppingsmiddel gebruiken. Let er hierbij wel op dat je een middel gebruikt dat geschikt is voor jouw type riool. Bij twijfel kun je het beste advies vragen aan een professional.

Daarnaast kun je ook proberen om met een ontstoppingsveer de verstopping te verwijderen. Deze veer kun je door het riool heen duwen en zo de blokkade losmaken. Let er wel op dat je hier voorzichtig mee omgaat om schade aan de rioolbuizen te voorkomen.

Als al deze stappen niet werken of als je liever het zekere voor het onzekere neemt, kun je altijd contact opnemen met HLS Group. Onze professionele medewerkers staan klaar om het probleem snel en vakkundig op te lossen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven